Συστήματα Στοίχημα

Θα έχετε ακούσει ή ήδη θα έχετε παίξει συστήματα στοίχημα. Πριν προχωρήσουμε σε αυτόν τον οδηγό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Επαγγελματικός ή αν προτιμάτε συστηματικός τρόπος για να παίξει κάποιος στοίχημα είναι μόνο τα μονά αποδεκτά.

Γνωρίστε τους Καλύτερους Νόμιμους Bookmakers

ΕΤΑΙΡΙΕΣBOOKMAKERΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΝΟΜΙΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Novibet100% Δίπλα στον ΠαίκτηΕΓΓΡΑΦΗ
Bet365 Λευκη Ισοπαλία - Επιστροφή ΧρημάτωνΕΓΓΡΑΦΗ
StoiximanMobile Operator of the Year - EGR Awards 2019ΕΓΓΡΑΦΗ
Betshop100% ΑνανεωμένηΕΓΓΡΑΦΗ
GoalBetΤώρα και με PaySafeΕΓΓΡΑΦΗ

Με αυτά η γκανιότα μένει χαμηλά, αυτό σημαίνει ότι έχετε καλές πιθανότητες να βγείτε νικητής στη μάχη του συστήματος. Δεν είναι υποκειμενική άποψη, δεν δημιουργούμε κάποιο θέσφατο εκ του μηδενός. Τα μαθηματικά μιλούν από μόνα τους και το στοίχημα είναι μαθηματικά σε μεγάλο βαθμό. Όταν λοιπόν προσθέτουμε ενδεχόμενα και γεγονότα, αυτόματα αυξάνεται και η γκανιότα, είτε μιλάμε για ένα «ξερό» παρολί, είτε πάμε εναλλακτικά με συστήματα στοίχημα. Επειδή όμως ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και τη δική του τακτική που παίζει θα πρέπει να προσεγγίσουμε και τους υπόλοιπους τρόπους. Σε αυτόν τον οδηγό λοιπόν θα μιλήσουμε για Συστήματα Στοίχημα.

Τι είναι τα Συστήματα για το Στοίχημα

Η απάντηση είναι απλή. Τα συστήματα στοίχημα είναι στοιχήματα που περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερα γεγονότα. Δεν είναι όμως παρολί. Δηλαδή αν χαθεί ένα ματς ενδεχομένως να μην χάνετε, αλλά να βγάζετε κιόλας κάποιο κέρδος. Πρόκειται για έναν τρόπο στοιχήματος που δίνει δικαίωμα στο λάθος ή και στα λάθη ακόμη, ανάλογα τι σύστημα θα επιλέξετε και τι αποδόσεις έχουν τα ματς που θα βάλετε σε αυτό. Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα συστήματα για το στοίχημα.

Τα Συστήματα Στοιχήματος που Δουλεύουν

  • Trixie: Είναι το πλέον απλό σύστημα. Ουσιαστικά παίζουμε τρίαδα και ζητούμε μία τριάδα και τρεις δυάδες. Δηλαδή έχουμε τέσσερις στήλες. Για να δουλέψει το Trixie θα πρέπει να έχουμε απόδοση τουλάχιστον 2.00 σε κάθε ματς. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα περιθώριο λάθους κι ότι αν πιάσουμε τη δυάδα με αυτές τις αποδόσεις παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας. Είναι απλό, αλλά ένα από τα καλύτερα συστήματα, εφόσον αποφασίσετε να φύγετε από τα μονά αποδεκτά. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το trixie από την Bet365

  • Yankee: Ή αλλιώς η τετράδα. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται κάπως, αλλά ακόμη μένουν σε πολύ κατανοητά επίπεδα και σχετικά εύκολα όσον αφορά τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Ζητάμε μία τετράδα, τέσσερις τριάδες και έξι δυάδες. Δηλαδή έχουμε 11 στήλες. Εδώ αν έχουμε μία απώλεια, ενδέχεται και να μας είναι αρκετή μία απόδοση ανά ματς λίγο πιο πάνω από το 1.50. Για να πάρουμε όμως πίσω χρήματα σε περίπτωση δυάδας, θα πρέπει να έχουμε αποδόσεις 3.25 ανά ματς. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβεβαιωθεί.
  • 6-5-4: Είναι ίσως το πιο δημοφιλές σύστημα στοίχημα. Αυτό το συναντήσαμε για πρώτη φορά στα επίγεια πρακτορεία, από τα πρώτα χρόνια του στοιχήματος στη χώρα μας. Κάποια μάλιστα το βάφτισαν στοίχημα για ισοπαλίες. Είναι το 6-5-4 με 22 στήλες. Δηλαδή έχουμε μία εξάδα, έξι πεντάδες και 15 τετράδες. Σε αυτό το στοίχημα η ελάχιστη απόδοση για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας στην τετράδα πρέπει να είναι στο 2.20. Χρησιμοποιήθηκε όμως κατά κόρον σε επιλογές με έξι ισοπαλίες κοντά στο 3.00. Εκεί η τετράδα τετραπλασιάζει το κεφάλαιό σας! Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να πιάσετε τέσσερις ισοπαλίες. Μην το ξεχνάτε αυτό.

*Από εκεί και πέρα οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, με την ίδια λογική μπορείτε να βάζετε περισσότερες επιλογές και ζητούμενα ανεβάζοντας φυσικά τις στήλες και το κόστος του δελτίου σας.

Τα Συστήματα Στοιχήματος που μπορεί να Δουλέψουν

Αυτά που είδατε ανωτέρω είναι τα κυριότερα συστήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο στοίχημα. Σε αυτό το «σπορ» όμως, στο στοίχημα δηλαδή ουκ εν τω πολλώ το ευ. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. Αν θέλετε τη δική μας τοποθέτηση πάνω στα συστήματα στοιχήματος που μπορεί να δουλέψουν, το δικό μας ρίσκο, αν το παίρναμε θα σταματούσε στο Trixie. Είναι τρία ματς, η απόδοση δεν είναι παράλογη και εξωπραγματική, αφού το 2.00 μας είναι αρκετό και έχουμε δικαίωμα στο ένα λάθος. Αν το κάνουμε δεν χάνουμε τα χρήματά μας και αυτό είναι το πλέον σημαντικό στο στοίχημα. Με 3/3 επίσης το κέρδος είναι σεβαστό. Οπότε αυτό έχουμε να πούμε από την πλευρά μας.

Bookmakers για τα Ειδικά Συστήματα Στοιχήματος

Bet365
Κορυφαία Εταιρία Στοιχηματισμού - Με Πολλές Εκπλήξεις
Stoiximan
Best Mobile Operator για το 2019
Betshop
Με την Betshop παίζουμε και στα Εθνικά Πρωταθλήματα
Goalbet
Πρόγραμμα Ανταμοιβής* για Πιστούς Παίχτες
Novibet
*Cash Out, πριν σπάσει! *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Παρολί

Εδώ μιλάμε περισσότερο για μία τακτική κάποιων παικτών. Δεν είναι ακριβώς σύστημα, αλλά έτσι μπορεί να λογιστεί αν κάποιος παίζει μόνο με τον συγκεκριμένο τρόπο. Το παρολί είναι αυτό στο οποίο υπάρχουν δύο ή περισσότερες επιλογές. Όχι με ζητούμενα όμως. Όσα ματς βάλουμε τόσα πρέπει να πιάσουμε για να πληρωθούμε. Σε αντίθετη περίπτωση το στοίχημα είναι χαμένο. Το πλεονέκτημά του είναι ότι χαμηλώνει το ποντάρισμα, διότι μεγαλώνει η απόδοση. Αυξάνεται όμως σημαντικά τόσο το ρίσκο, αλλά και η γκανιότα.

Διπλή ευκαιρία

Χρησιμοποιείται από κάποιους παίκτες για να κοντράρουν τα φαβορί. Η διπλή ευκαιρία στο στοίχημα έχει νόημα μόνο σε αυτήν την περίπτωση. Επιλέγουμε δύο σημεία, κυρίως άσο με κάλυψη στο Χ, ή διπλό με κάλυψη στην ισοπαλία. Λιγότερο το 12, δηλαδή να κερδίσει η γηπεδούχος ή η φιλοξενούμενη. Κάπως έτσι είναι ευνόητο πως αν παίξουμε 1Χ όταν είναι ο γηπεδούχος το φαβορί η απόδοση θα είναι ελάχιστη και δεν θα έχει κανένα νόημα. Αν όμως πιστεύουμε στην έκπληξη παίζουμε στο αουτσάιντερ και καλυπτόμαστε με το «Χ». Δίνει περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης, αλλά έχει  ως μειονέκτημα ότι παίζουμε πάντα κόντρα στα φαβορί.

Ασιατικό χάντικαπ

Είναι μία ελκυστική κατηγορία. Το ασιατικό χάντικαπ είναι η αγορά με τη χαμηλότερη γκανιότα. Γι’ αυτόν τον λόγο ακόμη και κορυφαίοι μπουκ ενδέχεται να μην το έχουν ακόμη στην πλατφόρμα τους. Φαίνεται κάπως περίπλοκο αλλά δεν είναι. Ξεκινά με ακέραιο όριο στο μηδέν (δουλεύει σαν τη διπλη ευκαιρία), και ανεβαίνει σταδιακά ανά τεταρτημόριο (0.25, 0.50, 0.75, 1, κ.ο.κ.). Είναι τακτική για πιο μυημένους αλλά αποδίδει καλά αν εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο.

Ποια να μην χρησιμοποιήσετε

Στα συστήματα στοιχήματος υπάγονται κατά κάποιον τρόπο και οι θεωρίες στοιχήματος. Πολλοί τις βαφτίζουν συστήματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναφέρουμε λοιπόν τις τέσσερις κυριότερες που είναι το Martingale, το D’ Alembert, το Labouchere και η ακολουθία Fibonacci. Κάθε μία έχει τις δικές της ρίζες και τη δική της προσέγγιση πάνω στο στοίχημα. Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την πιο επικίνδυνη και βασικά αυτή με το μεγαλύτερο ρίσκο για να απαντήσουμε στο ερώτημα ποια να μην χρησιμοποιήσετε, αυτή είναι το Martingale. Κι αυτό γιατί όσο εύκολα μπορεί να απογειώσει τα κέρδη σας, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να αδειάσει την κάβα σας σε χρόνο ρεκόρ. Κι αυτό δεν είναι καλό στο στοίχημα. Η ισορροπία, το μέτρο και το υπεύθυνο παιχνίδι είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να στοιχηματίσουμε.