Νέα και Τελευταίες Εξελίξεις στον Αθλητισμό

Σε συμφωνία έφτασαν την Πέμπτη (23/4) η Ένωση Παικτών και οι ομάδες της Ευρωλίγκας σχετικά με το τι θα συμβεί αναλόγως της εξέλιξης της σεζόν, η οποία έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αποφάσισαν:
Α) Για τη διάρκεια που δεν διεξάγονται αγώνες οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων.

Β) Για την περίπτωση που θα συνεχιστεί η Euroleague τα συμβόλαια των παικτών παρατείνονται ως τις 31 Ιουλίου και το 85% του βασικού μισθού τους θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου.

Γ) Για την περίπτωση που θα διακοπεί η σεζόν:

Τα συμβόλαια των παικτών θεωρούνται ολοκληρωμένα.

Τα πολυετή συμβόλαια ξεκινούν στην 1 Ιουλίου.

Το 80% του βασικού μισθού των παικτών θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου.

Δ) Όσον αφορά τις ημερομηνίες, η 24η Μαΐου είναι η τελική ημερομηνία για να ληφθεί απόφαση για το μέλλον της περιόδου 2019/20. Εάν παρθεί απόφαση για τη συνέχεια της σεζόν οι παίκτες θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 29 Μαΐου ως τις 11 Ιουνίου, στη συνέχεια ως τις 2 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι προετοιμασίες και από τις 4 Ιουλίου ως τις 26 θα γίνουν όλοι οι αγώνες (54, κανονική περίοδος και μονοί νοκ άουτ) σε μία τοποθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *