Το σχέδιο για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα στην Γερμανία μπήκε σε λειτουργία. Οι 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της Μπουντεσλίγκα επέστρεψαν στις προπονήσεις, ώστε μέσα στον Μάιο, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα. Όλα αυτά την ώρα που η χώρα μετράει 2016 νεκρούς από τον κορονοϊό με σχεδόν 108.000 κρούσματα, εκ των οποίων περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Τα κριτήρια μάλιστα για να ξαναδεί ο κόσμος ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρα, σύμφωνα με το πλάνο της Μπουντεσλίγκα. Εννοείται ότι οι αγώνες, εφόσον αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά από τον επόμενο Μάιο, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το σύνολο των ανθρώπων μάλιστα που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός γηπέδου είναι 239. Προσοχή, όχι 240! Μιλάμε για γερμανική… ακρίβεια.

Οι 126 από τους 239 θα βρίσκονται εντός γηπέδου και γύρω από αυτό, δηλαδή ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, γιατροί, εργαζόμενοι στην τηλεόραση και μόνο τέσσερα ball-boys. Οι υπόλοιποι 113 θα είναι δημοσιογράφοι και άνδρες ασφαλείας στο χώρο των κερκίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *