Διπλή Ευκαιρία

Είναι από τις πλέον βασικές αγορές σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ή σε οποιοδήποτε άθλημα έχει στο αποτέλεσμα τρεις επιλογές. Η Διπλή Ευκαιρία μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τα τρία ενδεχόμενα σε δύο, ρίχνοντας μεν την απόδοση στα σημεία που θα επιλέξουμε, αλλά προσφέροντας και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι Καλύτεροι Bookmakers στην Ελλάδα για Διπλή Ευκαιρία

Για να το πούμε με πιο απλά λόγια με τη Διπλή Ευκαιρία μετατρέπετε τα τρία σημεία σε δύο. Αυτό γίνεται είτε με 1Χ απέναντι στο 2, είτε με Χ2 απέναντι στον άσο και φυσικά με 1-2, δηλαδή με επιλογή νίκης των γηπεδούχων ή των φιλοξενούμενων απέναντι στην ισοπαλία. Μαζί με το αποτέλεσμα λοιπόν και το over/under 2.5 το βρίσκουμε στις πλατφόρμες των μπουκ στις κύριες αγορές. Επίσης, αν σας θυμίζει κάτι, δεν έχετε άδικο. Κι αυτό γιατί η Διπλή Ευκαιρία είναι ουσιαστικά το ασιατικό χάντικαπ στο +0.5, οπότε σε κάποια πλατφόρμα που δεν προσφέρει ασιατικά, η διπλή ευκαιρία σας δίνει καλή εναλλακτική επιλογή. Επιπροσθέτως είναι παρεμφερής επιλογή με το draw now bet, δηλαδή το ισοπαλία όχι στοίχημα. Μόνο που στο DNB η ισοπαλία δεν δίνει κέρδος, αλλά επιστροφή πονταρίσματος. Έχει βέβαια το αβαντάζ μεγαλύτερης απόδοσης στο σημείο, οπότε είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να αποφασίσετε αν θέλετε, για παράδειγμα, το διπλό σε ισοπαλία όχι στοίχημα ή σε διπλή ευκαιρία με Χ2.

Τι είναι η Διπλή Ευκαιρία στο Στοίχημα & Πώς μπορούμε να την υπολογίσουμε;

Είναι μία απορία που έχουν πολλοί παίκτες. Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε τη διπλή ευκαιρία λοιπόν; Πώς προκύπτει η απόδοση για παράδειγμα στο Χ2, όταν έχουμε μία συγκεκριμένη απόδοση στην ισοπαλία και άλλη μία στη νίκη των φιλοξενούμενων; Ας πάρουμε για παράδειγμα λοιπόν ένα ματς στο οποίο ο άσος προσφέρεται στο 3.55 και το Χ στο 3.30 και αυτό ισχύει στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λίβερπουλ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διπλή ευκαιρία προσφέρεται στο 1.70. Το κέρδος σας αν ποντάρετε 100€ στον 1Χ και δεν χάσει η Ατλέτικό είναι στα 70€. Τι θα γινόταν όμως αν βάζατε 50€ στον άσο και 50€ στο Χ;

  • Στην πρώτη περίπτωση θα κερδίζατε 50€x3.55=177.5-50€=127.50 καθαρή επιστροφή.
  • Στη δεύτερη περίπτωση θα κερδίζατε 50€x3.30=165-50€=115.50 καθαρή επιστροφή.
  • Και στις δύο περιπτώσεις, είτε κερδίσετε στο ένα σημείο, είτε στο άλλο, θα πρέπει να αφαιρέσετε και τα 50€ του πονταρίσματος στο σημείο που δεν επιβεβαιώθηκε. Οπότε το τελικό κέρδος θα είναι είτε 77.50€ (127.50-50), είτε 65.50€ (115.50-50). Βλέπουμε λοιπόν ότι ο μπουκ έχει υπολογίσει τη διπλή ευκαιρία σχεδόν ισόποσα μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο επιστροφές. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται η διπλή ευκαιρία από τους traders που καθορίζουν τις αποδόσεις στις online στοιχηματικές πλατφόρμες.

3 Χρήσιμες Συμβουλές για την Διπλή Ευκαιρία

Η Διπλή Ευκαιρία είναι μία αγορά η οποία αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση να συνδυάσετε την ψυχαγωγία του στοιχήματος με αξιοσημείωτα κέρδη. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όταν και όπως πρέπει. Κλείνοντας αυτόν τον οδηγό θα σας παραθέσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, κάποια πολύτιμα tips αναφορικά με τη χρήση της διπλής ευκαιρίας στο στοίχημα.

  1. Χρησιμοποιείστε πάντα τη διπλή ευκαιρία όταν θέλετε να κοντράρετε το φαβορί. Δεν έχει νόημα να παίξει Διπλή Ευκαιρία σε ένα φαβορί του 1.90 και να κατακρεουργήσετε την απόδοση στα επίπεδα του 1.20 ή του 1.15. Δεν έχει καμία απολύτως αξία αυτό. Στον αντίποδα αν βλέπετε ένα αουτσάιντερ, όπως αυτό του παραδείγματος πιο πάνω, τότε να η διπλή ευκαιρία δίνει και σεβαστό κέρδος και προσφέρει κάποια αξία στο ρίσκο που παίρνουμε.
  2. Προτιμήστε το ασιατικό 0.5 από τη διπλή ευκαιρία. Αν ο μπουκ στον οποίο έχετε λογαριασμό έχει και ασιατικά χάντικαπ, τότε βγάλτε τη δική σας Διπλή Ευκαιρία σε αυτά. Ο λόγος είναι πως ενώ πρόκειται για την ίδια ουσιαστικά επιλογή, τα ασιατικά, έχουν κατά κανόνα μικρότερη γκανιότα, οπότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε το ίδιο ενδεχόμενο σε ελαφρώς καλύτερη τιμή, σε σχέση με τη Διπλή Ευκαιρία.
  3. Υπολογίστε τι κερδίζετε σε κάθε σημείο. Πριν επιλέξετε τη Διπλή Ευκαιρία, κάντε ξεχωριστά τον υπολογισμό όσον αφορά τι κερδίζετε σε κάθε σημείο ξεχωριστά, όπως επίσης είδατε στο παράδειγμα. Σκεφτείτε προς ποιο σημείο κλείνετε περισσότερο και αν δείτε ότι σας συμφέρει να ποντάρετε μεμονωμένα το πράττεται, αλλιώς πάτε με τη διπλή ευκαιρία.